50 anys de compromís amb l’excel·lència acadèmica i amb la formació integral dels alumnes

A l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, fomentem un model educatiu i cultural que busca l’excel·lència acadèmica. Aquest està basat en l’ideari que va inspirar la creació de l’escola ja fa 50 anys. Des dels inicis ens hem centrat en l’excel·lència educativa i aquest pilar continua present en tots els aspectes educatius.

La nostra missió és proporcionar  als nostres alumnes una educació personalitzada de la més alta qualitat a través de la qual es desenvolupin acadèmicament i personalment. Vivim en un món canviant i l’educació personalitzada ens permet crear entorns d’aprenentatge rigorosos que ajudin als nostres alumnes a assolir el màxim potencial.  

El propòsit darrere el nostre pla educatiu és educar a infants i joves perquè esdevinguin ciutadans i ciutadanes que donin valor al coneixement, amb esperit crític, èticament compromesos, respectuosos amb la diversitat social i cultural, competents i capaços de donar resposta a situacions complexes amb coratge i creativitat per contribuir al progrés i al desenvolupament de la societat.

El nostre centre es regeix per uns valors que busquen donar valor al coneixement i la cultura. Alguns dels pilars de la nostra escola són:

  • Pluralisme -> Som una escola laica que celebra totes les religions i creences. Aquest és un element clau que es fonamenta en la defensa de la llibertat, la igualtat i els drets humans.
  • Pensament crític -> Treballem el desenvolupament de l’esperit crític per la seva capacitat reformadora dels valors democràtics. Estimulem la capacitat d’anàlisi, de reflexió, de crítica i la cultura del pensament a través de l’art, la filosofia, l’esport, la tecnologia i el pensament científic-matemàtic.
  • Consciència cívica -> Formem als alumnes perquè adquireixi el seu propi sistema de valors partint de l’ideari d’escola perquè prengui consciència dels seus drets i deures i exerceixi la ciutadania de forma constructiva i solidària.

Tots aquests valors es van fusionar a l’hora de crear el pla pedagògic de l’escola, el qual ha servit de full de ruta des de fa més de 50 anys. 

Amb l’objectiu de continuar creixent aquest any hem creat la nova línia de Cicles Formatius de Grau Superior amb col·laboració amb una de les millors universitats del món; l’UB. Aquesta fusió entre dues institucions punteres del país ha generat un pla educatiu i innovador que s’impartirà a les instal·lacions universitàries d’IL3.

En el cas del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil l’alumnat aprendrà seguint el projecte educatiu de l’escola i s’impregnarà de la cultura pedagògica i educativa que caracteritza a l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia. Al segon any l’alumnat tindrà l’oportunitat d’utilitzar tot aquest coneixement après realitzant les pràctiques en una de les escoles de la Fundació Collserola.
Si t’interessa l’educació no et perdis les nostres jornades de portes obertes el dia 26 d’abril a les 19h a l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia (C/ Pere II de Montcada).

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *